MENTAL FREEZE

Gastblog van Anneke

Veel Multipods lijden regelmatig aan een “mental freeze”.

Neem nou de dag van morgen. Ik hoef niet naar klanten, lekker een dag thuis. Ik heb bedacht dat ik morgen mijn zoveelste verhuizing ga plannen, mijn tuin ga temmen, 14 tijdschriften ga scannen zodat ze bij het oud uil kunnen, ongestoord in mijn favoriete bos ga dwalen zonder tijddruk, het boek “Crucial Conversations” ga samenvatten, websiteteksten ga schrijven en iets culinairs ga maken van de kliekjes in de koelkast.

Kans is groot dat ik morgen ófwel enthousiast uit mijn bed spring en 5 dingen tegelijk half ga doen (gevalletje FOMO: Fear Of Missing Out). Waardoor aan het eind van de dag niets echt is gelukt.

De kans is nóg groter dat ik bizar lang in bed blijf liggen (slapen en daarna zappen), overspoeld en verlamd door een veelheid aan keuzes. De Mental Freeze.

Om dat te voorkomen selecteer ik sinds kort vooraf maximaal 2 dingen die ik in een vrij dagdeel ga doen.

Voor morgen wordt dat: in het bos mijn blog schrijven. Fijn, overzichtelijk en haalbaar. Daar komt mijn brein gráág voor in actie en uit bed!

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *