ZO HELP JE ANDEREN MET VERANDEREN

Gastblog van Anneke

Als íets frustrerend is voor veel Multipotentialites, dan is het wel dat hun werkomgeving niet altijd zo veranderingsgericht is als zijzelf. 

Zeg zelf: hoe vaak is het jou niet overkomen dat je enthousiast een nieuw idee of een nieuwe invalshoek over de bühne brengt en je ontvangt ófwel een rij blanco gezichten ófwel een stortvloed aan redenen waarom dit idee niet goed/niet passend/passé/te duur/tijdrovend/enz. is?

Veel mensen zijn een beetje bang voor verandering. 

Als Multipotentialite is het daarom verstandig om nieuwe ideeën en perspectieven niet zómaar “over de schutting te gooien”. 

Vóór je het weet gooi je iemand plat 😉

Beter is het om eerst stil te staan bij wat er al is, vervolgens te onderzoeken of er interesse is in jouw idee/perspectief. Daarná gooi je pas je idee voor verandering erin. 

Dus niet: “Weet je wát we moeten doen? We gooien dat ouderwetse protocol gewoon de deur uit!”

Maar: “Vanuit welk idee is dit protocol ooit ontstaan?”, “Zullen we onderzoeken of dit protocol de tand des tijds heeft doorstaan?” “Ja? Dan stel ik voor dat we…”

Deze aanpak komt voor de gemiddelde MP’er wat omzichtig over. Maar geloof me: op deze manier denkt je omgeving sneller méé met een verandering, in plaats van ervoor weg te hollen!

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *