HELP, IK VIND ALLES LEUK!

Gastblog van Anneke

Hebben jullie dit nou ook: telkens als ik iemand iets leuks of moois zie doen, is het 1e wat ik denk: “Wow, dit wil ik óók leren doen!!”

In plaats van te denken: “leuk/mooi dat deze persoon dit doet” en het daarbij te laten, duik ik direct internet op, verdiep me in tutorials, koop instructieboeken en heb wishful visioenen van mijzelf met mijn glorieuze nieuwe hobby.

Om vervolgens ingehaald te worden door de realiteit.

Zo heb ik een compleet zangtechniekboek in huis terwijl ik zing als een valse kraai.

Heb ik allerlei sets prachtige creatieve materialen in de kast, terwijl ik al geen 10 jaar de tijd vind om een dag te schilderen.

Liggen de cursus Hawaiiaans, het handboek gebarentaal en het boekje over Peruaans fluiten al maanden tevergeefs op me te wachten.

En het is dat instrumenten zo duur zijn, anders had ik naast mijn hangdrum, keyboard, Indianenfluit (en straks een piano die ik cadeau krijg) zeker ook een ukelele, 2 gitaren en drumstel aangeschaft.

Mijn kleine logeerkamertje is in gedachten al omgetoverd tot meditatieruimte, muziekkamer, boksring, massageruimte en atelier.

Kan ik nou niet gewoon genieten van de talenten van anderen zónder hun kunsten gelijk te willen adopteren??

Misschien dat het schrijven van dit stukje helpt: acceptatie van het feit dat er maar 24 uur in een dag zit.
365 dagen in een jaar.
En ongeveer 80 jaar in een leven.

Let’s face that naked truth. And … enjoy it!! 😉😉

Posted in:

4 Comments

  1. Echt hè…
    Ik heb bewondering voor mensen die zich jarenlang kunnen verdiepen in één hobby, activiteit of studie. Nooit zou ik ermee willen ruilen. Het lijkt me saai en geeft me het gevoel dat ik dan teveel andere dingen mis.

    Ik heb geaccepteerd dat ik waarschijnlijk mijn hele leven interessante cursussen, gekke hobby’s en andere bokkensprongen zal maken. En ik geniet ervan

    Mijn werk, ook een uit de hand gelopen hobby, is al ruim 30 jaar de rode draad en daaromheen doe ik vanalles. Hoe chaotisch ook, zalig❣️

  2. Oh zo vreselijk herkenbaar, stress omdat je alles leuk vind of zoals de Amerikanen het zo mooi zeggen FOMO, fear of missing out! En niet omdat ik wil wat een ander heeft of doet maar omdat ik wil leren en zien en verwonderen!

    Hoe ouder hoe gekker! Maar ik ga het steeds meer accepteren. Ik heb mijn uitlaatklep gevonden en er mijn bedrijf van gemaakt; creativiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *